Példaértékű erősödés Angyalföldön

A tavaly év végén tartott időközi választás eredményei azt mutatják, hogy van remény a változásra a kerület parlamenti képviseletét tekintve, a helyiek szépen lassan rádöbbennek arra, hogy az országos politikában lejárt a XX. századi pártok, az MSZP és a Fidesz ideje.

Szeptember 20-án időközi önkörmányzati választást tartottak Angyalföldön, amelyen az MSZP-LPE13 jelöltje, Varga Zsanett mellett Tősér Sándor (fideszes támogatással a KDNP jelöltje), a Jobbik jelöljte, Magvasi Adrián, valamint Faragó Éva (PM), Pochanics Szilvia (LMP), Sermer Ádám (Liberálisok) és Barabás György László (Munkáspárt) indult az önkormányzati képviselői helyért.

Annak ellenére, hogy a papírforma győzött, a XIII. kerületi Jobbik számára elégtétel volt, hogy a Fidesz csak egy KDNP-s jelölt mögé bújva mert ringbe szállni, a nemzeti párt jelöltje pedig a még mindig jelentős mértékben baloldali körzetben, nagy mértékű fideszes mozgósítás ellenére is közel 10%-ot tudott elérni.

Ez az eredmény egy időközi választáson jelentős előrelépésnek mondható, a választókkal való személyes találkozások pedig megerősítették a Jobbik aktivistáit abban, hogy egyre nagyobb az igény a kerületben is arra, hogy a parlamentbe ne a XX. századi pártok képviselőit juttassák, hanem az új erő, a XXI. századi néppárt, a Jobbik programjának megvalósulását támogassák.