Kimondtuk, megoldottuk!

Elvitték a XIII. kerületi Szent István parkból a jobbikos indítványra száműzött Lukács György-szobrot.

Tudjuk, hogy csupán szimbolikus jelentősége van annak, hogy elértük: 2019-től a kerület lakói végre a Szent István parkban Szent István-szoborral találkozhatnak. A keresztény örökségünk védelme közös felelősségünk, a történelmünkből együtt építkezhetünk, a kerület szépülése pedig mindannyiunk örömére válik.

A szimbolikus tettek mellett az emberek problémáit, észrevételeit a Valódi Nemzeti Konzultáció során meghallgatva, megbecsült szakemberekkel készültünk fel a kormányzásra. Tudjuk, hogy többek közt magasabb hazai bérekre, jobb egészségügyi ellátásra és oktatásra, biztonságra, szabadságra és a korrupt politikusok elszámoltatására van szükség.

A nép által 2018-tól felhatalmazva, a nép pártján fogunk egy büszke, élhető és független Magyarországot teremteni a fideszes földesurak és baloldali helytartók világa helyett. A közösséget építő emberek ezt 27 év után megérdemlik végre. Politikai hovatartozástól, származástól, vallási felekezettől, társadalmi státusztól függetlenül.

A szobor eltávolításának kronológiája:

- Tavaly októberben Magvasi Adrián jobbikos választókerületi elnök és Szávay István országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón jelentette be a Szent István-szobor felállításának szándékát a Lukács-szobor helyére.

- A kerületi fidelitasosok decemberben ezen megsértődtek, mondván, ők már ezt a 2014-es kampányban is ígérgették. Bár a park a főváros tulajdonában van, a fideszes többségű közgyűlés mégsem tett semmit a megvalósításért.

- A kerületi Jobbik azonban nemcsak kommunikálni szeret, hanem cselekedni is. A párt fővárosi képviselőjének, Tokody Marcellnek a segítségével a Fővárosi Közgyűlés január végi ülésén szembesülhettek a fideszesek a korábbi ígéretükkel.

- Alig három hónappal a bejelentés után megszületett a döntés: a kommunista Lukács György szobra helyett végre Szent István-szobor fog állni Újlipótvárosban. Tóth József, a XIII. kerület MSZP-s polgármestere tartózkodott a szavazás során, sem "igennel", sem "nemmel" nem szavazott.

- Szinte pontosan öt hónappal az október 22-ei sajtótájékoztató után, március 28-án elszállították a kommunizmus egyik itt felejtett darabját, hogy átadhassa helyét a 2019-ben felállításra kerülő Szent István-szobornak.