Egészségügyi napot tartottunk

A jó idő reményében megtartottuk április 29-én délután az első egészségügyi napunkat. A szeptemberi megalakulásunkkor elhatároztuk, hogy amint jó idő lesz, szabadtéri rendezvényeket is fogunk tartani. Ugyan az időjárás nem kedvezett nekünk, a széllel és hideggel dacoló érdeklődők így is szép számmal megtaláltak minket.

Az Országbíró sétányon lévő mobil rendelő nyitva állt mindazok előtt, akik szerettek volna egészségügyi tanácsadáson részt venni, vércukor- vagy vérnyomásmérést készíttetni. A mellette található sátorban pedig a frissítőkön felül újságokkal, a 2018-as kormányváltás utáni egészségügyi programpontokat bemutató szórólapokkal, jobbikos hűtőmágnessel és természetesen beszélgetéssel tudtunk szolgálni. Jó érzés volt, hogy milyen sokat érdeklődtek szervezetünk és a helyszínen végig jelen lévő országgyűlési képviselőjelöltünk, Magvasi Adrián iránt is.

Az ilyen alkalmak súlyát hajlamosak vagyunk lebecsülni. A személyes találkozóknál azonban semmi nem ér többet egy olyan világban, ahol főként az idősebb generációk egyre jobban elmagányosodnak. A gyermekek és unokák elvándorlása, az ellenségkeresésre épülő, árokásó politika, a felgyorsult és virtualizálódó világ mind-mind elszakítja egymástól az embereket. Ezért is fontosak az ehhez hasonló alkalmak, amellett, hogy akkor is megérte volna megszervezni, ha csak amiatt az egy hölgy miatt tettük volna, aki évek óta nem mérte, és most derült ki, hogy veszélyesen magas a vérnyomása.

A terveink szerint a jövőben folytatjuk, és még sok egészségügyi napon találkozhatunk!

További képek megtekinthetőek a galériánkban