Töltse ki a Valódi Nemzeti Konzultáció kérdéssorát!

Már a XIII. kerületbe is megérkeztek a Valódi Nemzeti Konzultáció ívei. Az egészségügy, az oktatás és a korrupció témakörében mondhatja el a véleményét a Jobbik kezdeményezésére. Akár online is kitöltheti.

A héten minden háztartásba eljut a Valódi Nemzeti Konzultáció kérdéssora, de egy honlapot is létrehozott a kitöltéshez a Jobbik. Vona Gábor szerint a VNK íveit azért érdemes visszaküldeni, mert így mindenkinek lehetősége lesz segíteni egy "leendő kormányprogram összeállításában" - adta hírül az Alfahír.

Vona Gábor január végén hirdette meg, hogy a 2016-os esztendő a valódi konzultáció, 2017 a valódi programírás, 2018 pedig a valódi kormányzás éve lesz. A három témakör, amely köré épül a Valódi Nemzeti Konzultáció, az az egészségügy, az oktatás és a korrupció. Az első kettő esetében öt-öt, míg az utóbbiban négy kérdésre lehet választ adni, valamint van lehetőség a kérdőíven további egy problémát megnevezni, és arról röviden kifejteni a véleményünket. Mint kiderül, a kérdések összeállítását hosszú előkészület előzte meg.

Az egészségügy és az oktatás területén dolgozókat, szakmai érdekképviseleteket, antikorrupciós szakembereket és civil szervezeteket kerestek meg a párt tisztségviselői, hogy közösen állítsák össze a kérdéssort. Ezen felül intézménylátogatásokat tartottak, valamint Vona Gábor és az oktatás témaköréért felelős Dúró Dóra, az egészségügyért felelős dr. Lukács László György és a párt antikorrupciós szakembere, Szilágyi György országjáró körúton tartott fórumokat, hogy ezáltal is tapasztalatokat szerezzen a kérdőívek összeállításához.

A hírportál tájékoztatása szerint elvileg minden postaládába, minden háztartásba el kell jutnia a konzultációs ívnek, és csak azért nem személyre szólóan kap mindenki belőle, hogy takarékosabb legyen. Volner János frakcióvezető elmondása szerint így a fideszes konzultáció költségvetésének töredékéből sikerül lebonyolítani. Az ívhez egy ingyenesen feladható boríték is jár, de aki nem szeretne a postával bíbelődni, az online is kitöltheti egy külön erre létrehozott honlapon (szavazas.vnk.hu).

Vona Gábor múlt pénteken sikeresnek nevezte a VNK első szakaszát a Gyöngyösön tartott sajtótájékoztatójában. A pártelnök arra kért mindenkit, hogy küldje vissza, töltse ki a kérdőíveket, mert mint fogalmazott: "ma a Jobbik a Fidesz egyetlen esélyes kihívója, és mindenki, aki eljuttatja hozzájuk a válaszát, egy leendő kormányprogram összeállításában segít a pártnak".