Ne vezesse félre a Fidesz a XIII. kerület lakóit!

A napokban 47 ezer XIII. kerületi postaládába dobták be a Lokál Extra kerületi számát, amelyben a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjével, Harrach Tamással egy egész oldalas interjút készítettek. A Jobbik képviselőjelöltje, Magvasi Adrián már a bevezetőjében kiszúrt egy hazugságot, amiről be is számolt a Facebook-oldalán.

A Fidesz érdekeit szolgáló kiadvány (amelynek terjesztése kapcsán Harrach "frissen megszerzett sajtószabadságunkról" írt) ugyanis azt állította, hogy a kerületi jelöltek közül magasan Harrachnak van a legtöbb követője a közösségi oldalon. Ez viszont egész egyszerűen nem igaz.

De ezzel nem állt le a Lokál, ugyanis az interjú első kérdésével tovább erősítette ezt a hamis látszatot: "Mit gondol, miért az Ön Facebook-profilja a legnépszerűbb a kerületi jelöltek közül?" Harrach pedig nem javította ki a kérdezőt, örömmel válaszolt.

Magvasi Adrián ennek apropóján megnézte a jelölttársai oldalait. Hétvégén így állt a "verseny".

• Kerékgyártó István (LMP): 66 követő,
  • Hajnal Miklós (Momentum): 1201,
  • Hiszékeny Dezső (MSZP): 1703,
  • Harrach Tamás (Fidesz): 2570,
  • Magvasi Adrián (Jobbik): 8829.

Persze, nem a jelölti oldalak kedvelőinek száma dönti el választásokat, de vagy számolni nem tudnak a Fidesznél, vagy tényleg képesek a két kattintással ellenőrizhető adatokat is szemrebbenés nélkül meghamisítani.

Szerintünk a kis hazugság is hazugság, az pedig nehezen értelmezhető, hogy ennek a hírhamisításnak egy egész oldalas interjút szentelnek, amelyet aztán 47 ezer XIII. kerületi postaládába eljuttatnak, becsapva ezzel a kerület lakosait.

Megnéztük azt is, hogy a választásokon induló nagyobb pártok kerületi oldalainak sorrendje hogyan alakul a lájkok vonatkozásában.

"Ha esetleg a következő Lokálban arról szeretnének írni, hogy a Fidesz XIII. kerületi oldalát kedvelik a legtöbben, akkor egy mai grafikonnal segítjük a tájékozódásukat. Természetesen most is hangsúlyozzuk, hogy a választásokat nem a kedvelések száma dönti el" - olvasható a fenti bejegyzésünkben.

Felszólítjuk a Fideszt, hogy próbáljon meg tisztességesen, hazugságoktól mentesen kampányolni!