Beszámoló testületi ülésről

A 2016.02.11-én tartott Testületi ülésen, a 9. napirendi pontként tárgyalt két eladásra kínált ingatlan:
Budapest XIII. ker., Róbert K. krt. 50-52. és a Budapest XIII. ker., Váci út 171.

Az elmúlt évek bizonyítják, hogy Budapest kiemelt ingatlanfejlesztési célterületévé vált a Váci út kerületi szakasza. A Jobbik mindig is kiált a föld védelme mellett, ezért is hozzászólásommal kívántam felhívni a figyelmet erre!

Hozzászólásom a testületi ülésen:

"Többször hangsúlyoztam, hogy mennyire fontos az ingatlanértékeink megvédése, és saját tulajdonban tartása. Ennek tekintetében, nem kívánom támogatni az előterjesztést.

A mai nap folyamán adtam be írásban kérést a jegyzői irodában, „Közérdekű adatigénylés” címén, hogy „részemre tájékoztatást nyújtani szíveskedjék arról, hogy a 2010 és 2015 közötti időszakban a Budapest XIII. kerületi Önkormányzat hány, 100 millió forintot meghaladó értékű ingatlant értékesített.”

Számomra nagyon fontos a föld, és az ingatlanok védelme. Ezen területek megtartása mellett, önkormányzati tulajdonú épületek, parkolóházak, lakások létrehozása, és hasznosítása, hosszú távú bevételi források lehetnek. A hozzászólásommal kívánom felhívni a figyelmet arra, hogy ne adjuk el, amink van. Az eladni kívánt ingatlanok, és hozzátartozó földterületek száma véges.

Természetesen nemtetszésüket fejezte ki több MSZP-s képviselő, de nem is számítottam másra... Nagyon várom a benyújtott adatigénylés eredményét.

Benke László

önkormányzati képviselő