Az '56-os hősökre emlékeztünk

A kerületi Jobbik és Jobbik IT tagjai is megemlékeztek az 1956-os szabadságharcban elesett hősökre. Koszorúkat helyeztünk el, valamint több rendezvényen is részt vettünk az emléknapon.

Még október 23-a előtt a Jobbik Ifjúsági Tagozat kerületi tagjainak részvételével egy gyönyörű megemlékezésre került sor a Hősök terén.  Több, mint négyezer (!) mécsest helyeztek el a téren, így alkotva meg a lyukas zászlót és az intő feliratot: 1956 - örök példa.

Ezen felül pedig egy fáklyás felvonulással egybekötött flashmobot is szerveztek a Moszkva térre. Erről videó is készült:

Az emléknapon pedig a Jobbik kerületi alapszervezetének nevében egy koszorút helyeztünk el a XIII. kerület (sajnálatos módon) egyetlen '56-os emléktáblájánál. A koszorúra ezt az üzenetet írtuk: "Továbbvisszük a lángot!"

A koradélután a legerősebb ellenzéki párt budapesti választókerületi elnökeinek nevében került sor egy néma főhajtásra a 301-es parcellában. A koszorút Stummer János regionális igazgató helyezte el, majd a választókerületi elnökök, köztük kerületünk elnöke, Magvasi Adrián is, közösen elénekelték a magyar himnuszt.

A koszorúzások után pedig a Corvin közbe mentünk, ahol a Jobbik a központi rendezvényét tartotta. Forradalmunk hatvanadik, a szemkilövetések tizedik évfordulóján ünnepi beszédet mondott Murányi Levente, '56-os szabadságharcos, az 56-os Pesti Srácok Intézet igazgatója, Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere, valamint Baranyi László színművész, '56-os szabadságharcos és Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A rendezvényről az Alfahír írt részletes tudósítást, Vona Gábor és Toroczkai László beszédét pedig az összefoglaló videót is készítő N1TV rögzítette.

NAPI AKTUÁLIS - Azt mondtuk elég volt! A vörös csillag pedig porba hullott!

NAPI AKTUÁLIS - Vona Gábor: Minden magyar szívében ott a hazafiasság

NAPI AKTUÁLIS - Toroczkai: Be kell fejeznünk 1956 hőseinek harcát